۱۱ آبان ۱۳۸۵، ۱۷:۰۷

رئيس مجلس شوراي اسلامي در شهر ري:

ساخت مدرسه در نقاط دورافتاده از دستاوردهاي بزرگ انقلاب است / بايد همواره قدردان مدرسه سازان باشيم

ساخت مدرسه در نقاط دورافتاده از دستاوردهاي بزرگ انقلاب است / بايد همواره قدردان مدرسه سازان باشيم

اگر تاريخ نقش مدرسه سازان را فراموش كند خداوند متعال خدمات آنها را فراموش نمي كند و ما نيز بايد همواره قدردان مدرسه سازان باشيم كه در توسعه علمي در اين كشور فعاليت دارند.

به گزارش خبرنگار "مهر"، دكتر غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي كه عصر امروز در آيين گشايش دبيرستان نمونه مردمي آرميتا مصلي نژاد و مجتمع آموزشي آريز مصلي نژاد در شهر ري سخن مي گفت، اظهار داشت: كشورهاي پيشرفته دنيا از طريق علم و با كمك مردم خود پيشرفت كرده اند و اين قاعده همانطور كه در طول تاريخ حاكم بوده امروز نيز جاري است.

رئيس مجلس افزود: تمدن اسلامي از نقطه اي در جهان آغاز شد كه از علم وتمدن خبري نبود ولي به بركت اسلام همه سرزمين هاي اسلامي از جمله ايران عزيز پس از گذشت دو قرن به سرزمين هاي علمي تبديل شده اند.

وي با اشاره به توانمندي هاي علمي انديشمندان مسلمان در طول تاريخ ادامه داد: دانشمندان بزرگي در سرزمين هاي اسلامي ظهور كردند و در سراسر اين كشورها مدارس و كتابخانه هاي عظيم ايجاد شد و محافل بحث و تدريس مناظرات علمي رونق يافت.

حداد عادل تصريح كرد: نهضت علمي در آغاز اسلام به گونه اي بود كه توده مردم احساس مسئوليت كردند و كساني كه از توانايي برخوردار بودند يار و مددكار اين نهضت شدند و امروز از دانشمندان بزرگ اسلام نام برده و به آنها افتخار مي شود ولي آنچه در اين ميان اهميت داشت و مورد غفلت قرار گرفت فراهم كردن زمينه دانش اندوزي آنها از طريق بنيان نهادن مدارس بود.

وي با تاكيد بر اينكه اگر مدارس نبودند دانشمندان بزرگي چون ابن سينا و ابوريحان بيروني و ديگر نام آوران عرصه دانش و انديشه تربيت نمي شدند، متذكر شد: اگر تاريخ نقش مدرسه سازان را فراموش كند خداوند متعال خدمات آنها را فراموش نمي كند و ما نيز بايد همواره قدردان مدرسه سازان باشيم كه در توسعه علمي در اين كشور فعاليت دارند.

نماينده تهران در مجلس هفتم شهر ري را از شهرهاي بزرگ عالم اسلام در قرون پنجم و ششم خواند و گفت: شهرري در كنار ساير شهرهاي منطقه شرقي اسلام در هزار سال پيش داراي مدارس فراواني بود كه امروز بر اساس آمار بايد نقش آن را در نهضت علمي فراگير شده در كشور مورد تاكيد قرار گيرد.

حداد عادل ادامه داد: كشورهايي كه به اوج علمي دست يافتند در مرحله اي از زمان از امكانات فراهم شده به درستي استفاده كردند و امروز نيز بايد تلاش كرد امكانات و زمينه هاي تحصيل و تحقيق براي دانش آموزان و دانش پژوهان فراهم گردد.

به گزارش "مهر"، رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود با تقدير از خيرين مدرسه ساز كشورمان اظهار داشت: در كشور ما به بركت انقلاب اسلامي روح اوليه اسلام زنده شده و مردم به اشكال مختلف در حمايت از نهضت علمي وارد صحنه شده و كشور را از عقب ماندگي ظالمانه تحميل شده نجات داده و اميدوارانه به آينده مي نگرد.

حداد عادل با اشاره به موفقيت هاي به دست آمده در زمينه علمي پس از انقلاب اسلامي اضافه كرد: در ابتداي پيروزي انقلاب پوشش تحصيلي افراد واجب التعليم 75 درصد بود كه در حال حاضر اين آمار به بالاتر از 98درصد رسيده است.

رئيس مجلس گفت: ايجاد مدارس در دورافتاده ترين نقاط كشور از دستاوردهاي بزرگ انقلاب اسلامي بود و اين مسئله پشتوانه اصلي پيشرفت كشور است و فقط بخشي از مناطق هستند كه ساكنان خوش نشين آنها وارد مدرسه نشده اند كه اميد است زمينه تحصيل آنها نيز در آينده نزديك فراهم شود.

وي با اشاره به موجب عظيم علمي آغاز شده در كشور توضيح داد: در ابتداي انقلاب تعداد دانشجويان كشور 170 هزار نفر بود كه اكنون به بيش از 2ميليون نفر ارتقا يافته و ما در آغاز نهضت بزرگ نرم افزاري قرار داريم.

حداد عادل خاطرنشان كرد: رهبران بزرگ انقلاب اسلامي (حضرت امام خميني (ره) و حضرت آيت الله خامنه اي) پيش از آنكه يك رهبر سياسي باشند يك دانشمند بوده اند و امروز نيز رهبر فرزانه ما معنا و قدر علم را مي دانند و مكرر بر خطاب به مسئولان و دانشجويان و محققان جهاد علمي و جنبش علمي را گوشزد مي كنند و از اين مسير نتايج خوبي گرفته شده و افق روشني پيش روي ما قرار دارد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش پاياني سخنان خود بر اين نكته نيز اشاره كرد كه دولت و مجلس نيز در كنار خيرين مدرسه ساز براي گسترش فضاهاي آموزشي و علمي و تكميل جنبش علمي از طريق نهادينه كردن نهضت بزرگ نرم افزاري در كشور تلاش مي كنند.

حداد عادل گفت: در سال جاري علاوه بر دو برابر شدن بودجه احداث مدرسه نهاد قانونگذار به قوه مجريه اجازه داد، 4 ميليارد دلار ظرف 4سال صرف نوسازي و مقاوم سازي  كند تا در آينده شاهد وجود مدارس فرسوده نبوده و فرزندان اين ملت در مدارس مطلوب و در خور شأن ايرانيان تحصيل كنند.

رئيس مجلس شوراي اسلامي در خاتمه تصريح كرد: مجلس و دولت قاطعانه و با تمام همت اين مسئله را پيگيري مي كنند كه سومين جلسه شوراي پيگيري اين قانون روز گذشته در محل قوه مقننه برگزار شد.

کد خبر 401326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha